4.11.10

Rajoy i el català

És evident que Rajoy s'equivoca. S'equivoca quan presenta les dues maneres de defensar el català com si fóssin oposades, perquè si el Papa parla català quan ve a Barcelona és, precisament, perquè el català s'ha defensat "poniéndolo frente a otra lengua". I s'equivoca, com s'equivoquen bona part dels seus crítics, perquè la defensa del català passa per aquest "ponerlo frente a otra lengua." Si volen coherència, s'hauran de decidir; o per l'enfrontament lingüístic o per la indiferència sobre el futur del català.

1 comentari:

lola ha dit...

Malauradament, hi estic d'acord. Ara, cal medir les forces. Les llengües solen tenir, -per fer-ho ràpid-, exèrcits darrera. La nostra sobreviu a base de tossuderia i habilitat. Cal pensar en els quaranta anys de Franco. I doncs, la gent parlava català, escrivia -poquets, poquíssims- en català, cantava, anava d'excursió, etcètera. Oposar-se frontalment al castellà (per exemple, no em canso de repetir-ho: dues hores testimonials de castellà a l'escola) em sembla suïcida. I, per acabar-ho d'adobar, nosaltres també som castellanoparlants.
En fi, que jo no en faria una arma alegrement electoral, o diguem-li, seriosament, política, dirigida contra les forces vives de l'Estat.