28.9.10

Les idees

A mi també em desagrada "el to agre i puntualment virulent que impregna molts articles d'opinió de la majoria de mitjans". I també crec que cal un "veritable debat d'idees". Però queden obertes un parell de preguntes importants. Una és si un diari, un mitjà de comunicació de masses, pot sobreviure prescindint del to agre que impregnen molts dels seus articles d'opinió. O, com a mínim, si pot prescindir del to agre que impregna l'opinió pública. I una altra qüestió és si el propi format del diari és adequat a aquest "veritable debat d'idees". Si, per dir-ho així, la resposta a les urgències de l'actualitat política poden, i en quina mesura, anar acompanyades amb un veritable debat de les idees polítiques. Potser esperem dels nostres diaris més del que els nostres diaris poden donar.

3 comentaris:

Gregorio Luri ha dit...

Quan algú proposa un debat d'idees normalment (i no se si aquest és o no el cas) el que vol dir es: necessitem fonamentar millor les nostres idees (en cap cas que calgui debatre idees que no siguin les nostres). És a dir: la fe flaqueja i es necessita el recolzament del seu substitut erudit: la teologia.

Ferran Caballero ha dit...

Don Gregorio,

normalment quan la gent reclama un debat em sembla que, en realitat, només busca més publicitat per les seves idees. Molt més noble em sembla la pretensió de fonamentar millor les idees propies, que no sé si és el cas però que, tractant-se de Sàez i Puigverd, bé podria ser-ho. Però em temo que el millor entorn per tenir aquest debat no és el de les pàgines d'opinió dels diaris.

Una abraçada,

claudio ha dit...

http://spectator.org/archives/2010/09/28/cant-live-with-them