23.9.10

Frivolités?

Tothom, fins i tot el senyor Bassets, sap perfectament a què es referia la senyora Reding quan va dir que no pensava que Europa tornaria a conèixer situacions d'aquest tipus després de la Segona Guerra Mundial. Perquè tothom sap que en el nostre imaginari col·lectiu la Segona Guerra Mundial ha quedat reduida als trens plens de jueus enfilant cap a Auswitch i tothom sap que la senyora Reding parlava de les repatriacions de rumanesos en situació il·legal decretades pel govern de Sarkozy. La senyora Reding només volia exhibir la superioritat moral que creu tenir la gent que no es veu mai obligada a decidir entre dues males solucions i a responsabilitzar-se dels efectes de la seva decisió. Però, com a mínim, la senyora Reding va ser prou intel·ligent per no pronunciar res del que va dir i per, després, com s'acostuma a fer en aquests casos, limitar-se a demanar perdó per les males interpretacions que es van fer de les seves paraules. No es pot dir el mateix de Ramoneda que, en plena performance i ja amb la moral a l'aire, ha acusat Sarkozy, literalment, de decretar un "assaig de neteja ètnica". Suposo que ell ni tan sols deu creure necessaries unes disculpes que, d'altra banda, serien del tot insuficients.

5 comentaris:

claudio ha dit...

O recuerdo muy mal mi cursillo sobre el Torah, o lo que se traduce por 'mar rojo' no es el Mar Rojo. La ruta de Moisés iba por otro lado.

Ferran Caballero ha dit...

claudio,

me parece que no le sigo...

claudio ha dit...

Nada, nada, no me haga caso. Lo decía por este enlace twitteado que había colgado aquí.

http://www.abc.es/20100922/ciencia/moises-agua-201009220759.html

Ferran Caballero ha dit...

Creo que ahora ya le entiendo un poco mejor

Ramon ha dit...

Es que els germans Ramoneda van de moralment superiors, com correspon a uns membres de la gauche caviar. Malhauradament un d'ells no ha estat gaire moralment superior fent de president de la Caixa de Catalunya. Ja sabem que no li passara res, que aquests sempre cauen dempeus, però es bo que ho tinguem present.