15.1.10

Bassas i els lobbistes

Escrivint l'article de dilluns pel Factual vaig trobar aquest vídeo de tv3, Els defensors dels drets civils, contra el reforç de la seguretat, on Antoni Bassas entrevista Jay Stanley, de l'American Civil Liberties Union (ACLU).

Diu el senyor Stanley que la instal·lació de scàners als aeroports "és un gran negoci. Aquestes companyies tene lobbistes que utilitzen la seva influència per intentar dirigir la política americana cap als seus interessos. I és una llàstima perquè ja tenim prou gent histèrica que demana retallar les nostres llibertats amb decisions que no milloraràn la nostra seguretat".

Bassas fa un parèntesi per informar-nos que "Jay Stanley va ser el principal editor d'un document titulat Reparar els perjudicis a la llibertat a Amèrica després de Bush". I, acte seguit, segueix preguntant:

"Està decebut amb Obama?"

Per tota resposta, el senyor Stanley respira fons i riu.

El senyor Bassas no jugaria impunement la carta de l'objectivitat quan parla dels lobbistes si entengués que el senyor Stanley i la ACLU també es dedica, com ells, a utilitzar la seva influència per intentar dirigir la política americana cap als interessos dels seus clients.

3 comentaris:

claudio ha dit...

¡No me lo puedo crer!
¿Un peridista español en USA que elige para entrevistar a un ultraliberal para que le (nos) informe de como es aquel país?
Ni cuando viajan pueden olvidarse de la risilla cómplice (el 'tu ja m'entens' sin fronteras). Seguro que Bassas también rió al final.

Angel Duarte ha dit...

Les cròniques del senyor Bassas estan fent furor. Sembla, literalment, el corresponsal de Granma a la zona.

Teresa Amat ha dit...

I des que les fa des de Port-au-Prince, ja se'ns ha tornat inefable del tot.