16.11.09

Un dia sense Cheeseburger

És només el seu lògic final el que dóna sentit a la vaga de fam. Només mostrant-se decidit a seguir fins les últimes conseqüències, només convencent el públic que la mort és menys penosa que la seva actual situació, pot l'home reivindicatiu fer comprensible a la resta dels mortals la magnitud de la seva particular desgràcia. Només així pot legitimar-se per sobre el nen que es nega a menjar verdura o d'aquell artista kafkià que no menjava perquè encara no havia trobat res que li agradés. En definitiva, només mostrant-se disposat a morir pot el vaguista portar les seves reivindicacions al terreny del xantatge moral convertint la resolució del seu problema en un mal considerat menor.
Així, la vaga de fam anunciada pel Director de la FAO, el senyor Jacques Diouf, no passa de ser una broma macabra. Perquè només la incertesa del final converteix en urgent i necessària la resposta, el senyor Diouf ha triat una pèssima estratègia per conscienciar les potències mundials sobre el problema de la fam. I perquè, a diferència del que succeeix en les vagues reals, en el seu cas el mal considerat menor és precisament que un home amb un bon sou i un lleuger sobrepès faci un dia de règim. Perquè la cosa no passa de ser un dia sense Cheeseburger. Així que si Diouf entén la vaga de fam ha de ser el camí, l'única que podria ser eficaç és la que el portés a morir de desnutrició a les portes de la Casa Blanca, del 10 de Downing Street o potser fins i tot de la Moncloa. Si, en canvi, només es tracta de promocionar la Cimera Mundial de la FAO per veure si algun país amb possibilitats de fer alguna cosa contra la fam decideix deixar-s'hi veure, consideri's aquest post com a publicitat gratuïta, com una mostra de solidaritat d'algú a qui es va conscienciar de la fam a l'Àfrica fent-li entendre que alguns nens com ell no tenien ni aquell fastigós peix bullit per menjar.
.

1 comentari:

Efrem ha dit...

Jo crec que la fam s'acabaria abans si en comptes de a tota aquesta mandanga ens dediquéssim seriosament a fer campanyes en favor del canibalisme.