18.4.09

Ciutadans d'enlloc

Que els immigrants il·legals tinguin drets és incoherent i, a més és injust.


És comprensible que els seus crítics el titllin de racista i xenòfob, com ho és que Josep Anglada es defensi negant-ho tantes vegades com calgui mentre segueix jugant a semblar-ho a estones. Perquè si bé podria ser que Anglada fos racista i encara xenòfob també podria ser tot el contrari i encara podria ser que no fos cap de les opcions anteriors, així que és normal que es barallin sobre aquestes qüestions perquè ningú com ells sap que en política les coses són el que semblen ser. Però aquesta disputa és irrellevant. És irrellevant perquè no cal ser cap fanàtic racista i xenòfob per alimentar discursos i polítiques racistes i xenòfobes. És d'aquelles lliçons que, com s'acostuma a dir, ens ensenya la història quan no vol veure's repetida.
Que la immigració il·legal representa un problema és una d'aquelles evidències que cal recordar, com cal recordar també que les polítiques d'immigració passen necessariament per minimitzar el nombre d'hostes que acull un país, aquells de qui esperem una conducta exemplar mentre només els reconeixem els drets que per humans els hem regalat. Per aixo és tan absurd el cosmopolita que s'omple la boca amb l'universalisme dels drets humans oblidant la prioritat absoluta dels drets ciutadans i la conseqüent necessitat d'Estats que els reconeguin, com aquell cínic que en nom dels drets ciutadans oblida que els imperatius ètics no es limiten a les fronteres de la propia nació. Negar, en nom de la coherència i el bon funcionament dels ambulatoris, que els no-ciutadans puguin tenir drets és tant com negar la condició d'humans a totes aquelles persones amb la tràgica consciència d'una veritat que espanta als nostres progres tant com als nostres clars catalans; l'única cosa més trista que ser ciutadà del món és no ser-ho d'enlloc.

Article publicat a El Matí.cat

3 comentaris:

Noctas ha dit...

Et felicito Ferran per l'habilitat de no dir res, però res ehhh? res el que se'n diu res, malgrat escriure un article. Ni dius res ni s'entén res., Deu quedar bé això de no dir res i fer veure que dius alguna cosa. Algun dia ho intentaré. L'Anglada és un malparit fatxa de merda...ho veus..? és molt fàcil dir-ho i per molt que quedis com un idiota, almenys dius la veritat.

Ferran Caballero ha dit...

Moltes gràcies per les felicitacions,
una abraçada

Noctas ha dit...

Una abraçada també per tú crack però sembla mentida que els qui teniu una certa brillantor no us dediqueu en cos i ànima a desmuntar al fatxa de l'Anglada i en canvi feu articles ambigus, poc consistents i gens demagògics sobre ell. Aquest impresentable, aquest porc se'l desmonta amb claretat...saludus