20.11.08

Socialisme i feminisme com a forces contrarevolucionàries

El cas d'ahir; el totpoderós estat francès cau novament rendit davant la massa i s'accepta còmplice d'una doble discriminació de les pitjors, de sexe i cultura. No cal dir que si socialistes i feministes, monopolitzadors habituals de les justes reivindicacions socials, callen com a putes és perquè ells són aquesta massa victoriosa. Amb aquest èxit, el socialisme francès ha demostrat, per enèsima vegada i per si encara calia, que la seva recorrent tendència al paternalisme és incompatible amb una reivindicació d'igualtat social que tan propia consideren. I el feminisme, tot ell tan parisenc, deixant clar d'una vegada per totes que, si mai ho ha sigut, ja no és un moviment d'alliberació de la dona sinó de repressió i construcció d'una determinada feminitat. Una feminitat que, evidentment, no consideri dins el seu horitzó de possibilitats autorealitzadores arribar verge al matrimoni.
-

15 comentaris:

Tumbaíto ha dit...

Le veo recorriendo el mismo camino que Don Federico (jjjjjjjjjj).

ferrancab ha dit...

malaleche tiene ustez, oiga. Pero sepa vuesa merced que nunca he estado tan lejos de la cordura como don federico.

Tumbaíto ha dit...

Dicen, Ferrán, que es tan tan corta la distancia que separa cordura de locura que no sé, entonces, sí sé gran cosa.

Tumbaíto ha dit...

¡Disculpe! ¡Se me escapó la tilde sobre Ferran! Le prometo que no fue mala leche (sino despiste).

ferrancab ha dit...

no se preocupe tumbaíto, con la edad uno aprende a controlar estos escapes!

Efrem ha dit...

El feminisme és antifeixisme, concretament sexista. I si es dona el cas que hom agafa aquesta bandera en defensa de coses que no entren dins el concepte de feminisme, aleshores cal discutir-ho. Però mai canviar el significat del concepte! Així se sabrà qui és i qui no és feminista, sense necessitat que qui no és feminista dictamini el significat.

Tumbaíto ha dit...

¿El feminismo es antifascismo? ¿La opresión de la fémina es una característica del fascismo? Hombre... Sí, si eras judía pero...

Y si algo no tiene "el feminismo" es concepto.

Efrem ha dit...

Tumbaíto, el feixisme va molt més enllà dels règims polítics. És l'actitud autoritària i violenta, amb què algú o alguns s'imposa a una persona o a un grup. I el masclisme és aquesta mateixa actitud conceptualitzada en l'àmbit dels sexes, el feminisme és l'actitud que naix com a reacció.


I pel que fa al concepte de feminisme, s'entén -almenys jo- com el que resulta d'una concepció de la ment del moviment antifeixista en l'àmbit de la distinció sexual reivindicat per les dones.

Tumbaíto ha dit...

No, esa definición es absurda. Las bandas de delincuentes no son fascistas (o no tienen por qué serlo).

Las mujeres podría sufrir el fascismo por ser mujeres (de la misma manera que los judíos sufrieron el fascismo por ser judíos) pero eso no implica que el odio a los judíos sea una característica del fascismo ni que lo fuese el machismo.

Conste que no estoy negando (Dios me libre y si no, tampoco me perdonase) el odio del nauseabundo nazismo a los judíos.

Creo que cae en el errror de creer que un bistec es una fruta porque las frutas tienen agua y el bistec también.

Efrem ha dit...

L'actitud de les bandes de delinqüents és feixista perquè s'imposen per la força. Parlem d'actituds, no de subjectes. El subjecte robinhood podria justificar el seu no-feixisme malgrat l'actitud pròpiament feixista. Una cosa no té res a veure amb l'altra. Bé, m'he mirat el significat de feixisme a l'enciclopèdia i crec que encaixa perfectament amb la que defenso, si creus que és important no perdre el temps amb aquestes discussions explica'ls als redactors dels diccionàris l'absurditat del seu critèri!

Tumbaíto ha dit...

Pero es que el fascismo no es mera imposición por la fuerza (si sí lo fuese, la frustración por la fuerza de una violación sería fascismo y el fascismo existiría al menos desde Adán (y creo que eso sería un anacronismo (aunque Russell me haya convencido de que Platón es un fascista).

¿Ha encontrado en algun diccionario que fascismo es mera imposición por la fuerza? (Si así es, tírelo por la ventana (aunque lo dudo muy mucho).)

Sara ha dit...

Ferran, no entenc per què dius que el feminisme ha deixat de ser alliberador de les dones.

I sobre les teories de l'Efrem... el feminisme va néixer abans que el feixisme (i que l'antifeixisme).

Un petonet de feminista amb moltes (íssimes) més aspiracions que la de no arribar verge al matrimoni,

Sara

Jean Robur ha dit...

Cert, el feminisme està esdevinguen quelcom semblant a la pesta. Ja no vol igualtat, sinó superioritat envers el mascle. Començant per les lleis on una patacada clavada a un home val menys que l'inrevés i acabant amb les bogeries de la ministra d'igualtat que més aviat tindria de dir-se: Ministeri de superioritat de la Dona. No veuràs mai a una dona denunciant a una altra. Apart que moltes s'estan aprofitant de la llei per quedar-se amb la custodia del fills. Hi alguna dona que denuncii això? Totes callem, els hi val més la superioritat que no pas la igualtat.

instantcity ha dit...

Hola, veig bé el comentari del ferran encara que no sé quina notícia et deus referir..realment alliberació es feina feta pero ara cal, construcció internacional de drets laboral econòmic i els valors que s'han perdut!!! Hi han peperos han dit bajanades sobre les dones!!!!
i als països arabs no et dic l'ho lluny que estàn!

marta bosch marco

instantcity ha dit...

UnES altres coses;1no sé perquè efrem i tumabito es barallen, 2altra cosa es TOTES SOM FEMINISTES PERQUE EL MOVIMENT NO ÉS DE SER SUPERIOR AL HOME (ignorant que diu k no ho és) ERA CONSEGUIR DRETS QUE ELS HOMES ENS VAN PRENDRE EN EL NOSTRE DIA A DIa, NO EREM RES!! SENSE ELLS! PRESÓ SI ABANDONAVES ELS FILLS..NO DIVORCI...NO PROTECCIÓ CIVIL 3. No cal pensar en arribar verge al matrimoni 4. jean sobre mares del divorci no sé que dir-t'he cert que s'aprofiten..