18.11.08

Indefensió a la universitat

Aquesta carta va aparèixer ahir a la Bústia del diari Avui. La copio aquí deixant clar que en comparteixo plenament la indignació.

A les Facultats de Filosofia, Geografia i Història de la UB, dimarts a la tarda, un grupet d'autodesignats representants dels alumnes van ocupar el pati d'entrada a les facultats i van decidir entre ells organitzar una vaga contra Bolonya. En els pocs minuts que ho vaig presenciar, un alumne demanava que no fessin ús de la violència, com l'última vegada. Va ser xiulat i un va cridar-li que si no volia fer vaga era perquè tenia diners. Un altre va comparar la lluita dels estudiants amb el moviment obrer del segle passat i amb l'emancipació de la dona, per acabar dient que si l'assemblea havia escollit democràticament fer vaga, també era democràtic imposar-la, si cal per la força. El seu fervor revolucionari va ser recompensat amb aplaudiments i uns quants vam marxar, per por dels exaltats. Bolonya era feixista, el rector era feixista i, des d'aquell moment, qui no secundés la vaga, independentment de si està a favor de Bolonya o no, també era feixista. Durant l'última "setmana de lluita" aquesta gent ha ocupat les portes i hi ha hagut empentes, insults i amenaces a qui intentava entrar a classe. Els respectius degans no van moure ni un dit aleshores i no sembla que pensin actuar ara. Així doncs, si res no ho impedeix, des d'avui fins al 21 de novembre els violents tornaran a prendre el control de les facultats.

D. Virgili

4 comentaris:

pelblocgros ha dit...

És curiós com aquesta gent (sap greu usar una generalització així, però ens entenem) sembla més moguda per una mena de mística èpica de "la lluita" que no pas per cap ideologia (en contrast amb els seus referents comunistes, feministes, etc).

Òbviament fan servir un llenguatge marxistoide, però no em sembla que la seva ideologització vagi més enllà.

Potser en totes les societats hi ha d'haver fenòmens així entre la joventut, però això és prou inofensiu i controlat, més proper de les bandes juvenils dels Estats Units (West Side Story per entendre'ns) que de les milícies nazis o comunistes de fa vuitanta anys.

Són molestos però en realitat dins del sistema. Quan creixen es fan del PSC.

Efrem ha dit...

Em molesta molt no poder fer classe, ahir anava a la facultat amb la intenció de fer classe i em va fer molta ràbia no poder-ne fer, no recordava que hi havia vaga per tothom. Però és també lícit que molts alumnes que ens sentim compromesos amb els avenços socials que s'han aconseguit lluitem per mantenir-los. És evident que la vaga ens perjudica molt a tots, i els que la organitzen són els que més temps, esforç i ganes hi perden. Potser fa que els que no s'interessen pels temes socials s'adonin "que passa alguna cosa" i a partir d'aquí comencin a pensar, entenguin que quan es reparteix el pastís ells també hi són i reclamin la seva part.

Crec que s'haurien de buscar altres maneres de fer-se respectar i de "obrir els ulls" als qui no s'emparren de res del que passa al seu voltant. El problema és que en una societat democràtica, si una minoria de la població sap (o creu que sap) que el que els polítics pretenen és dolent pels interessos de la gran majoria, per dignitat ho han d'intentar transmetre a tots els afectats i prendre ells les decisions perquè ningú més pot fer-ho. Em sembla que aquesta és la situació en què es veuen els estudiants que s'impliquen en tot aquest sarau.

Tals ha dit...

doncs saps què? que jo estic a favor de la vaga. Una setmana sense matèria nova, una setmana a la biblioteca estudiant, una setmana de prendre's les coses amb calma i aprofundir en la matèria com sempre hauríem de fer. Mmh proposo que la repetim un cop cada mes!

Tumbaíto ha dit...

Son tan divertidos esos animalicos; a mi el que me hace más gracia es el que va de Che.