16.4.08

Enzes i cínics

Encantadora lucidesa la que ahir exhibia Federico Mayor Zaragoza en un article al Periódico, on només unes poques línies al sud d'afirmar que és inacceptable "gastar diàriament 3.000 milions de dòlars en armes, sense comptar ambel disbarat dels escuts antimíssils, mentre cada dia moren de fam 60.000 persones" recorda que un Antonio Machado afirmant que "és d'enzes confondre valor i preu". Com que jo, a diferència del comú dels emprenyats i contradient tota evidència, crec encara amb la fe del pacient que en política hi ha menys enzes del que sembla, considero que, posats a deixar-se insultar per literats, més precís hagués estat Mayor Zaragoza citant el Lord Darlington del ventall de Lady Windermere, que per confós el qualificaria de cínic.
Com cínic és Samaranch assegurant que "la política és la política i l'esport és l'esport", poc després de dir que les seves raons per considerar convenient la celebració dels Jocs Olímpics a la China són; que la China té una quarta part de la població mundial, que és una gran potència i que un poble de 1400 milions d'habitants té tot el dret a organitzar uns JJOO. Raons purament esportives que demostren que, efectivament, la política és la política i l'esport també.
.

1 comentari:

William Wallace ha dit...

el problema del que ha de fer un discurs "politicament correcte" es que mai ho será plenament, samaranch es va contradir greument, peò també ho fan, i quasi a diari, la majoria dels personatjes públics que han d'obrir la boca per un o altre assumpte...

el que ens toca a nosaltres es fer el mínim cas possible i no pendres-ho gaire en serio.

Salutacions!