7.2.08

Els EEUU i els seus problemes identitaris

Si la filosofia política ha de servir, com diu John Gray, per tornar a la realitat amb menys il·lusions, una reflexió seriosa sobre conceptes com identitat i identificació podria servir, per exemple, per entendre el comportament de l’electorat declarat demòcrata davant els seus candidats a la Casa Blanca; Barak H. Obama, home negre i Hillary Clinton, dona blanca. Ens hauria d’estalviar explicacions com les que avui donava un corresponsal televisiu sobre la divisió del vot demòcrata, divisió que, segons ell, feia molt difícil unificar el suport dels votants d’aquest partit entorn del seu candidat. Els homes voten Obama i les dones Clinton, deia el bon home deixant que, de moment, la mentida caminés sola sense gaire entrebancs. Els blancs voten Clinton i els negres Obama, seguia el bon home sense que semblés adornar-se d’estar enviant a la merda la seva explicació al mateix temps que acusava, implícitament, la societat americana de ser gairebé tan racista com sexista. Això sí, sense voler ser ell qui entrés a diferenciar els ciutadans acusats per aquestes qüestions; tan racistes i sexistes són els negres com els blancs, siguin homes o dones. Cal lamentar que la referència racial ensorrés sense remei la il·lusió d’una identitat unívoca sobre la que es basaven uns anàlisi que no poden, de cap manera, sorbeviure quan constata l’existència, oh my gosh!, d’homes blancs i dones negres. Els pobres americans no saben la de merders que s’estalviarien (i, sobretot, que ens estalviarien) si enlloc de fixar-se en aquestes petiteses, a l’hora de triar President (o Presidenta) féssin com aquí i juréssin, amb la mà sobre la Bíblia com és costum, estimar i respectar fins que la mort els separi les sigles d’un partit polític.
.

4 comentaris:

Dessmond ha dit...

Aquesta anàlisi televisiva sembla pròpia de TV3.

bacus ha dit...

al final guanyarà l'home blanc de l'altre partit com sempre ha estat i deixaran els experiments sociològics per casa i amb gaseosa.

ferrancab ha dit...

mmmm... ja veurem...

bacus ha dit...

si estic expectant.......... comandant l'exercit imperial una dona que no respecte ni el propi cognom i un negre...........


estem parlant d'un imperi no de qui "mana" la generalitat..............

al cap i a la fi tots som sucursals de l'imperi gringo...........

ja ho veurem.... però des de la seva òptica..........