27.1.08

No fer-ho gaire malament

Com que fer les coses bé no és una tasca senzilla, potser hauriem de conformar-nos en no fer-les gaire malament. És molt més senzill per ser molt més modest i no per això deixa de ser igualment important. Parlo d'escalfar una pizza sense que es cremi, però també d'integrar sense que ens cremin. Parlo de preocupar-nos més d'evitar fer allò que no hem de fer que de fer el que no sabem com fer. Surtin del Raval si volen i oblidin per un moment si és una bona política subvencionar amb 90.000 euros el Consell Islàmic de Catalunya. Fins i tot poden sortir d'Europa i deixar de preguntar-se si és bona política la "laïcitat postiva" de Sarko. Vagi'n, per exemple, a l'Àfrica negra, on segur que tot és més bèstia i on els progres diuen que tot es veu més clar. Allà mateix poden treure la Declaració Universal dels Drets Humans i predicar el bé, fins i tot les vacances periòdiques pagades, però no crec que costi gaire saber-se molt més útils si enlloc de perseguir el bé es limiten a lluitar contra el mal. Fins i tot allà es pot ser tòpicament liberal per entendre que l'important és evitar el mal, i deixar que el bé o els béns cadascú se'ls busqui com bonament pugui. Ara, si encara volen, tornin i intentin no fer-ho gaire malament.
.

1 comentari:

bacus ha dit...

i la resta de religions que passa?

jo no els hi donaria un duro a cap però segur que la senyora rahola no es queixarà ni tan sols parlarà dels 200.000 que li acaben de donar a la comunitat isrealita de barcelona.
Aquesta gent es dedica a fotre circumcisions però potser com són homes que ens fotin.
El bateig tb és per sempre però com a mínim no et desmembren i el vel te'l pots treure, però hi ha coses que no tenen solució.

http://bacus.bloc.cat/post/5530/209949