24.12.07

Escriure la història

Antonio Robles assegura que el passat dimecres 19 de Desembre és un dia històric perquè la societat civil es va aixecar per primera vegada "contra la dictadura de la immersió" (lingüística). Ara esperen el Parlament Europeu i el Defensor del Poble europeu, que pronunciant-se sobre l'afer seguiran escribint una història on el dia pot ser històric o simplement anecdòtic. Fa molt temps que es diu, però no gaire que es diu sense raó, que la història l'escriuen els que guanyen. Ara que no hi ha gairebé res més democràtic que escriure la història (fins i tot jo puc fer-ho), fa bé Robles de marcar aquest dia al calendari, perquè l'esperança de que algún dia les futures generacions girin la mirada enrera i l'assenyalin amb l'entusiasme amb el què ara ell mira el 1789 passa pel fet que algú com ell ho escrigui i que molts (com ell?) s'ho creguin. Ara que la història és poc més que un gènere literari, molt més important és aquest cercle vermell al calendari que els efectes polítics d’una iniciativa amb el suport de 50.000 ciutadans que només la literatura èpica pot presentar com a motor de la història.

.

1 comentari:

Jacme ha dit...

L'esquerra de Robles dona supòrt a la "révolution française" aquesta que a matat per imposar idèas que son estadas pervertidas en bonapartismes, aquestes de Mariz e Padrid.
Aquestas idèas que condemna sense pròva Yvon Colonna en tribunal especial coma pendent l'inquisicion papista se condemnavan los catares.
Son marridas pensadas politicas que sempre an assegurar que l'Estat maquivelic èra la sola causa que comptava per fargar una solidaritat dins un pòble (populacion diversa devenguda unica e inuformizada)sense li demandar cossí èra possible d'o far sense matar, o minorizar.
Puèi se parla ara de bilingüisme ! Jà lo bilingüisme aqueste assegura que lo colonizador a ganhat l'istòria e la seuna escritura.

La democràcia de Robles es l'istòria sangnosa de l'Euròpa dels Estats ambe las frontièras naturalas dels Estats e de las loras administracions centralistas e bonapartistas, causas que cal pus pel continent pichonèl qu'avem.

Avem tant guerrejar pels poders centralistas o per las entrepresas d'aquestes Estats ! Pietat : pus jamai, mercés.