21.11.07

UB, Irak i confessions

Algo sordo
perduraba a lo lejos
y era posible, lo decían en casa,
quedarse ciego de un escalofrío.

Jaime Gil de Biedma. Infancia y confesiones

2n dia de les IV Jornades de Filosofia Política de la UB i començo a tenir certes dificultats per no desfer-me en plors. Avui el plat fort era un home que parlava dels neocon i de la seva influència als mitjans de comunicació americans. Presentant-los com una mena de secta satànica és absolutament comprensible que sonés escandalós cada mitjà de comunicació anunciat al servei del diable. Com en els pitjors règims totalitaris, inefable conferenciant dixit, els neocons es veu que fan revistes. I que tenen diaris, un munt d'emisores de ràdio i fins i tot, marededéusenyor, la CNN! I bé, potser és només perquè sóc un reaccionari o perquè avui matava les hores llegint "Occident contra Occident" de l'home de les llums André Glucksmann, que començo a creure fermament que avui no em manifestaria contra la guerra d'Irak. No estic segur que la meva fermesa aguanti gaire, és així el meu orgull masculí, sobretot perquè sóc home de nits i com als vampirs a mi tanta llum em fa mal a la vista.
.

2 comentaris:

Gregorio Luri ha dit...

La cosa està meridiànament clara, Ferran:
1. Els neocons es reuneixen en clubs per a neoconcs, la qual cosa es, evidentment una mostra d'elitisme intolerable.
2. En aquests clubs es dediquen a pensar: I el pensament és patrimoni de l'esquerra; quan la dreta pensa, maquina.
3. Els neocons tenen revistes: és a dir, medis de difusió massiva de mentides.
4. Els neocons participen a política: Per tant, estan a favor de la tiranía de l'imperialisme.
5. Els mals del món han de tenir un origen polític per a poder combatre'l; i aquest origen no pot radicar en nosaltres (dons tindrien l'obligació política de fer-nos el harakiri).

Conclussió: Obvia.

Premissa implícita: Cal que la dreta sigui ontològicament dolenta. Si no fora així, què seria de la esquerra?

Desig implícit: Els americans tenen l'obligació moral de ser la primera potència mundial de la història en renunciar voluntàriament a la seva hegemonia per així poder satisfer les suspicàcies europees.

I això, exactament, és el que hi ha.

ferrancab ha dit...

Gràcies!