7.4.07

Pensador d'esquerres

De la contraportada del llibre de Noam Chomsky, Conocimiento y libertad.
Sólo para el que tenga subdesarrolladas u obnubiladas las entendederas podrá no ser cosa palmaria o al menos entrevista la singularidad e importancia de este libro, patentizada en buena parte por el conjuro que ejerce un capote sostenido al alimón por Bertrand Russell y Noam Chomsky, no ya dos de las mentes más extraordinarias que han visto los siglos, sino también dos de las personalidades más afines y estrechamente vinculadas de nuestro tiempo. Carlos-Peregrín Otero
Els filòsofs i l'esquerra comparteixen, sovint, la sensació d'alçada com a refugi de la mediocre i perversa realitat. Si l'esquerra se serveix de la talaia des d'on es construeix el mite de la seva inqüestionable superioritat moral, el retorçar el coll del llenguatge acostuma a servir a qui ha convertit el pensar en professió per justificar la seva elevada posició. D'aquí que el no ser entesos acostumi a ser rebut com un elogi pel filòsof. Serveix el màrketing de Chomsky d'exemple paradigmàtic per la seva condició de pensador d'esquerres. I serveix la punteta: Sólo para el que tenga subdesarrolladas u obnubiladas las entendederas... Els perills que aquesta talaia d'escuradents suposa pels que s'hi vulguin enfilar es mostra en la traducció del missatge; s'ha de ser molt burro per no comprar aquest llibre. Aquí com en l'esquerra, la talaia cau pel pes de la fal·làcia.
.

3 comentaris:

bacus ha dit...

Filosofia para Dummies

http://www.editoras.com/campus/20586.htm

tu tira que alguna cosa queda... no tothtom és catedràtic amb una talaia.

ferrancab ha dit...

No entenc el comentari

bacus ha dit...

potser jo no he entès el post però com tothom no és una persona cultivada, tu compra't el llibre que alguna cosa aprendràs.

O imagina't el llibre "enginyeria moleculars per tontos" potser comences llegint aquest llibre i acabes treien-te la carrera.

Crec que interessa mantenir al gruix de la població en la ignorància no sigui que es comencen coses.

Per tant tu ets massa tonto per llegir aquest llibre, deixa les coses importants a la gent que en sap, vota X.