22.2.07

Salvant les distàncies

Quan l'Institut Català de la Dona demana la retirada del cartell publicitari de Dolce & Gabbana ho fa plenament conscient de la necessitat d'argumentar-ne els motius. I és pel pes dels arguments pel que haurem de jutjar la petició. Retallo els entrecomentes perquè ells són la possibilitat del judici. Diuen que de l'anunci "pot deduir-se que és admissible la utilització de la força com un mitjà d'imposar-se sobre les dones". Ens hauríem de preguntar si la realitat d'aquesta possibilitat, o sigui, si el fet que d'aquest anunci es pugui deduir que és admisible..., és culpa o no de l'anunci. També diuen que aquest tipus d'imatges "suposa el reforç d'actituds que avui dia són un delicte, atempten contra els drets de les dones i denigren la seva imatge i en res afavoreix al treball realitzat durant molts anys per aconseguir la igualtat amb els homes". Continua vigent la pregunta anterior amb l'afegit de demanar-se si es pot culpabilitzar el fotògraf de l'incendi que pretén inmortalitzar. Però la primera sorpresa que m'assalta cada cop que llegeixo notícies com aquesta no és la voluntat protectora d'aquestes institucions, és la possibilitat que sigui una dona la que es presti a denigrar la imatge de gènere femení. És una sorpresa que ja m'assaltava quan Villatoro parlava de catalans anti-catalanistes i la Moliner era honorada com a fèmina anti-feminista però que Primo Levi m'ha ajudat a anular pel procediment lògic d'elevació de l'absurd.
I prominenti ebrei costituiscono un triste e notevole fenomeno umano. In loro convengono le sofrenze presenti, passate e ataviche, e la tradizione di ostilità verso lo straniero, per farne mostri di asocialità e di insensibilità.
Essi sono il tipico prodotto della struttura del Lager tedesco: si offra ad alcuni individui in stato de schiavitú una posizione privilegiata, un certo agio e una buona probabilità di sopravivere, esigendo in cambio il tradimento della naturale solidarietà coi loro compagni, e certamente vi sarà chi acceterà.
.
Primo Levi. Se questo è un uomo

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Perquè quan considerem Ángel Acebes anti-catalanista ningú s'exclama i quan ho fem amb Albert Rivera tothom semana una explicació?

ferrancab ha dit...

Home, potser perquè Albert Rivera és català i Ángel Acebes no