15.2.07

L'actualitat com a subtítol

Malgrat assumir que tota informació és informació del passat, un salt de 8 anys entre el fet i la notícia en un diari electrònic, on la relativa inmediatesa és la gran virtut, no deixa de ser sorprenent. Vuit anys són els que separen els fets de la notícia del País: El PP excarceló hasta 1999 a cinco presos de ETA por razones médicas. I no només en el decalatge temporal hi ha la sorpresa. Tenim un autèntic efecte Montilla; el PP excarceló. Efecte que en aquest cas no només posa en qüestió els fonaments del sistema democràtic, posant en dubte per enèssima vegada (i temo que no injustificadament) la famosa separació de poders, sinó que demostra el caràcter hipotètic de la informació. Això és; demostra que la informació està supeditada a un interès partidista, que aquest posar en antecedents no és gratuit. Dir que va ser el PP qui va excarcerar els etarres no és només acceptar que el govern és un partit polític i que el govern, aquest partit polític, té a més el poder d'aplicar la llei segons els seus interessos, dir que va ser el PP qui va excarcerar els presos per raons mèdiques és assumir que haurà de ser el PSOE qui decideixi sobre el futur de De Juana Chaos. Acceptar per tant aquest caràcter de dubtós del nostre sistema democràtic. I encara hi ha més, perquè en aquesta no gratuitat dels antecedents hi ha la justificació d'una hipotètica acció "socialista" en el cas de De Juana Chaos. Interessant informació per aquell que no recordi que aquest és un govern de reacció. Que el nexe d'unió entre Irak, el País Basc, l'Estatut de Catalunya, De Juana Chaos, l'Alianza, i tot el que pugui venir, és la creença que el govern no necessita justificacions pròpies perquè és al govern per fer el contrari del que va fer el PP quan governava. La creença que la legitimitat que té de governar és la mateixa que té per actuar a la contra del passat. Que no només està legitimat a governar per reacció sinó que aquesta reacció és la seva autèntica legitimitat. I per veure amb quines acrobàcies es construeix aquesta legitimació d'una simple hipòtesis de futur n'hi ha prou amb una radiografia de la notícia: El Gobierno de José María Aznar (PP) concedió el tercer grado penitenciario a cinco presos de ETA entre 1997 y 1999 por razones médicas. (...) fue aplicado por el Gobierno del PP en cinco ocasiones a presos de ETA entre 1997 y 1999. excarcelados durante la etapa de Gobierno del PP. los cinco presos de ETA liberados por el Gobierno de Aznar. El Gobierno todavía no ha tomado ninguna decisión sobre si concederá o no a De Juana Chaos este beneficio penitenciario.
.

1 comentari:

El Regidor ha dit...

Varies coses a dir:

1) Si el PP ho va fer crec que ja seria hora de que deixessin decidir al govern sense criticar cada poas que aquest dona.

2) Sobre el tercer grau a de Juana en tinc una opinió molt clara (que vaig descriure ahir en el meu blog) i que, resumidament, diu que de Juana ja es pot morir de gana si de mi depen.

3) Les notícies i el món de la informació estan totalment violats, polititzats i subjectivitzats per aquells que s'autoanomenen "periodistes".

4) Fixa't com, el periodista, diu que va ser el PP qui va excarcelar 5 etarres. Perdoni -dic jo- debía ser el sistema jurídic, no?

5) Conclusió, que de Juana foti el que li roti i que els socialistes no s'hi fiquin. I que no cal que s'avancin a l'opinió del PP, serà, curiosament, el contrari del que ells decideixin.

Salutacions!