21.1.07

Ladies and Gentelmen

Ladies and Gentelmen,
Mesdames et Messieurs,
Il y a les ténèbres. Mais il y a aussi la lumière.
.
Hi ha Big Brother i hi ha la democràcia. I la democràcia, com França, sempre guanya. Rotunda victòria, amb un 82% dels vots, la que ha eliminat el mal de la Big Brother anglesa. Vegin fins a quin punt té raó la familia de l'estrella bollywoodiense Shilpa Shetty i l'esperit democràtic de la guerra entre el bé i el mal; «Questo voto dimostra che il bene vince sempre, come nei film di Bollywood - ha commentato il portavoce della famiglia Shetty - questo non era soltanto il voto per eliminare una concorrente, era lo scontro tra Shilpa e Jade, tra il bene e il male». Com als films de Bollywood, exactament així, el Big Brother retorna a les seves essència d'experiment sociològic per mostrar-nos l'omnipresència de la guerra entre bé i mal i com aquesta se soluciona en favor del bé gràcies a la democràcia. Bé; 82% dels vots, Mal; no es diu però és el 18%. No crec que sigui una mala notícia que el mal només obtingui el 18% dels vots, sobretot veient que el mal pot, per primera vegada a la història, aprendre la lliçó i guarir-se. Declara el mal: «Sono disgustata da me stessa, appaio come una persona piccola e malvagia, non sono razzista e mi scuso siceramente con chiunque possa aver offeso». El més tendre és que el mal tingui orgull però reconegui els seus errors perquè indica que la Pau i la perpètua Disney són possibles. Vegin la curiosa naturalesa del bé. El bé no venç amb les mateixes armes que el mal perquè el bé no venç, el bé allibera el mal de la pesada càrrega de la seva pròpia naturalesa. Recordin a Zapatero i Eta. Eta podia, si volia i només pel fet de voler-ho, tornar-se bona. Perquè som demòcrates. I així com hi ha França i la tenebra, exactament de la mateixa manera hi ha Big Brother i democràcia. Només entre les tenebres del Big Brother llueix la democràtica llum dels bons.
.

1 comentari:

Pedra Lletraferida ha dit...

Només per una qüestió de fe en la democràcia m'hagués agradat molt escoltar (per boca de la família de la ofesa pels insults racistes) quina seria la verssió si el "mal" hagués triomfat sobre el "bé" en les votacions.
Més llenya: Hi ha qui defèn que tot ha estat un muntatge de la cadena televisiva per tal de provocar un rebrot a l'alça (alça!)de l'audiència. Tanmateix hi ha un però: el principal patrocinador del programa ha tocat el dos.
Seria massa l'aprofundiment si ara agaféssim a tota la gentada que s'empassa aquest programa i els féssim una enquesta sobre el què entenen ells per "bé" i "mal", on es troba, etc.
Aviat a les seves pantalles, "Big Brother" des de les esglésies i temples del país!