19.1.07

Bàrbares estratagemes

Per veure fins a quin punt fugir del políticament correcte no implica renunciar a la barbàrie lògica n'hi ha prou amb una frase com la que ens ofereix don Mariano: “Si usted no cumple le pondrán bombas; y si no le ponen bombas es porque ha cedido”. És molt atrevit afirmar una cosa així, però aquesta pot ser la primera vegada en democràcia que li posin les bombes al Presidente. I, segurament, és també la primera vegada que Eta posa una bomba a Barajas amb intenció d'arribar fins Doñana. Però el pes de la frase és un altre. Té pes l'absurditat lògica però em temo que estigui massa afectada temporalment per ser considerada com a falaç. Si Rajoy hagués pronunciat aquestes paraules abans de la negociació el sentit seria absolutament invers. Fins i tot podria ser una consideració a tenir en compte abans de la tertulia. Podria ser que la tertulia no només no solucionés res sinó que no pogués solucionar res. Perquè si no hi ha bombes és perquè hi ha cessió. Excessiva pel PP, entenc. Qualsevol cessió no excessiva pel PP no evita bombes, temo. Però aquest salt temporal priva a la frase de sentit públic. Es converteix en doctrina de partit. No és la descripció d'una realitat possible, d'una hipòtesi, com seria abans de la bomba sinó la descripció d'una estratègia política. O sigui; si li posen bombes malament perquè és obvi que les bombes caca i si no li posen bombes és perquè ha cedit que, per si no ho saben, també caca. Aquí el pes de la barbàrie lògica i aquí la tragèdia que podria, podria, significar el fer públiques les estratègies de partit.
.

2 comentaris:

Pedra Lletraferida ha dit...

Amb aquesta falàcia, ni més ni menys, Don Mariano s'ha quedat amb el pot de les idees sense tapar, a l'abast de tothom, per si ens en quedàven dubtes encara.
Dit això, al poble només li queda contemplar el trist espectacle de la classe política posant-se "bombes" dialèctiques des de l'estrada del Congreso de los Diputados.
País!

El Regidor ha dit...

No puc dir res més a part de: Foten pena.

Salutacions des del Terrat!