11.12.06

Del mite al lógos

''If the official version of the Holocaust is thrown into doubt, then the identity and nature of Israel will be thrown into doubt. And if, during this review, it is proved that the Holocaust was a historical reality, then what is the reason for the Muslim people of the region and the Palestinians having to pay the cost of the Nazis' crimes?''. Ho deia Mottaki, ministre d'exteriors d'Iran, en referència a la conferència sobre l'holocaust que s'organitza al país islàmic. Ell mateix explicava els objectius d'aquestes sessions; ''The objective for organizing this conference is to create an atmosphere to raise various opinions about a historical issue". L'estructura pre-lògica del missatge, la seva naturalesa mítica on s'admet com a vàlida una explicació intrinsecament contradictoria, bé pot servir de referència a tots aquells, i no cal sortir del bar, que neguen la utilitat del diàleg pressuposant en el potencial tertulià la seva negativa a escoltar tota argumentació contraria. Principi bàsic de la geologia és la seguretat que les pedres no s'equivoquen mai. I del mite al lógos; El diálogo es el proceso por el cual se forjan verdades de las que nuestras alforjas aún están desporvistas y que, sin embargo, nos afectan, conciernen a nuestra condición de animales que sufren en razón de sus ideas. Víctor Gómez Pin, Entre lobos y autómatas. D'aquí la inutilitat del diàleg on qualsevol possible conculsió és assumida apriorísticament com a confirmació del mite originari de les conferències.
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què ja no puc fer comentaris?
Alguna cosa amb el mozilla?
PelBlocGros

PBG ha dit...

Ah, buenu, com a anònim puc fer comentaris. Doncs allà va:
1) Ser dictador és ser molt molt dolent, com ser assassí, que un cop s'hi torna ja ho és per sempre, o com ser el dimoni, que ho és des de sempre i per sempre. Per això muere el dictador, sobretot si és de dretes. No és com ser jugador de futbol, que quan se'n perd l'aptitud un es torna ex, ni com ser president democràtic, que quan el substitueixen es torna ex.
[Per cert, em sona que els expresidents de la generalitat reben per llei el tracte de "president" sense ex, és veritat?]
2) ''If the official version of the Holocaust is thrown into doubt, then the identity and nature of Israel will be thrown into doubt. And if, during this review, it is proved that the Holocaust was a historical reality, then what is the reason for the Muslim people of the region and the Palestinians having to pay the cost of the Nazis' crimes?''. Si p llavors q i si no p llavors q. Conclusió: q. La lògica és impecable per demostrar el que convingui, només cal trobar premisses adequades.

Gràcies pels posts.