23.9.06

Defensor del Poble

L'home dels matins a TV3 demanava l'altre dia l'opinió de l'audiència sobre el recurs presentat per Múgica a l'Estatut català. Sobre si les seves motivacions eren, com suposadament li correspon en l'exercici del seu càrreg de Defensor del Pueblo, la defensa dels interessos dels ciutadans o bé en defensa d'interessos partidistes. Però Múgica no és defensor del ciutadà, és defensor del Poble. Majúscules. I no són sinònims. El poble per imperatiu ontològic està impossibilitat per la defecació, funció que d'altra banda resulta vital pel ciutadà minúscul. El Poble. El Poble és una altra cosa. Entitat metafísica i en conseqüència impossibilitada d'exercir com a propietat privada fruit de la transacció comercial. Es pot comprar sexe (i es fa constantment) però no l'amor (malgrat s'intenti constantment). Dir que el Poble som tots els ciutadans és reduccionista. Tant com assegurar a la francesa que el Poble sóc jo. Impossible de comprar i impossible, segurament en conseqüència, de defensar. Simplement al Poble no se'l pot atacar. És sempre en va qualsevol esforç per tallar l'aire o separar les aigues. Excepte pel(s) mesies. Impossibilitat de reconeixement empíric el Poble es defineix o, millor dit, és definit per reacció. És anomenat Poble el proletariat en contraposició a la noblesa, la reialesa o el clergat. Anomenat Poble el treballador en contraposició al capitalista i el Poble és genèticament definit pel nacionalisme de la napia que tant entranyablement representava el senyor Arzalluz i menys entranyablament el senyor Ternera. Somatitzat per oposició, el Poble bé pot ser aleshores defensat. Defensat en una dictadura del proletariat, defensat per un moviment d'alliberació nacional o defensat per un Republicanisme de la guillotina. És Poble qui té la constitucional obligació de conèixer el castellà però no qui la té de conèixer el català. Defensa el Poble el senyor Múgica. Defensa el poble del ciutadà. És simplista acusar-lo de pepero perquè en ell hi trobem les virtuts que van fer gran gent tant diversa com Hitler o Mao.
.

5 comentaris:

La Rosa de Sang ha dit...

Al senor Múgica senzillament se l'ha de felicitar per fer la feina ben feta, o és que no li paguen per això? El mateix Zapatero ha dit allò de que només exerceix un dret no? Doncs que l'exerceixi. El problema no és Múgica, el problema és tot el que l'envolta incloent uns partits catalans que s'apunten alegrement al joc sempre que fa falta.

els uns i els altres ha dit...

Acabem d'afegir el teu bloc a la nostra secció d'enllaços. T'agrairiem que tu ens afegeixis al teu.
Els uns i els altres
http://bloc.balearweb.net/445

ferrancab ha dit...

Els uns i els altres,
els agraeixo que hagin decidit posar el meu blog a la seva llista d'enllaços però lamento comunicar-los que la meva llista d'enllaços no és negociable.
Atentament,
Paraula d'Stone

Els uns i els altres ha dit...

Negociable?? Crec que no has llegit be. Nosaltres t'hem afegit, perque al nostre bloc ningú està per haver-hi negociat.

ferrancab ha dit...

Al meu tampoc, bona gent