12.9.06

50%

L'article promet i això és mèrit indiscutible de la periodista. ¿Quiere que su hijo aprenda a no ser sexista? ha decidit titular-lo. Com tot bon publicista ha sabut triar el rètol més impactant per fer sorgir l'interès del passejant -pel diari, en aquest cas. Crear un problema per vendre'n la solució és la forma bàsica. El títol implica que el seu fill (si en té o pensa tenir-ne) és (o serà) sexista. Només aprenem allò que no sabem. Som (perquè jo sóc fill i no pare) sexistes i ho hem d'assumir però sense estar tristos perquè aquesta periodista ens pot curar. Una introducció èpica inspirada en la retòrica marxista de la lluita de classes per no fer decaure la il·lusió i altre cop l'impacte de la negreta que LV domina com cap altre. ¿Igualdad en los libros de texto? Aquest és un punt important però no se'n parla. Es parla, en canvi, d'una cosa que em sorprèn enormement. El simple hecho de estudiar el cuerpo humano teniendo en cuenta tanto el femenino como el masculino implica ya un enorme esfuerzo. Es veu que la cosa va de debò perquè, després de lamentar que, per culpa del sexisme i per avançar per camins que no són els millors, ara els homes se sotmetin a cirurgia estètica, demanen diners a l'administració. Voluntariedad y mil euros. Mil euros en tres anys. És poc. Segur que és poc perquè mil euros en tres anys són poc per gairebé tot. Però la qüestió és; perquè els necessiten? El doble de centros aún son pocos. Aquest any el nombre de centres bons i no sexistes (valgui la redundància) seràn el doble que l'any passat, però (com en tota croada dels bons) es necessita més gent. Prioridad sin asignatura. Aquest és, amb perdó per la grolleria masclista i sexista i més istes que ara no venen al cas, orgàsmic. Es tracta, com tota l'estona, de no discriminar per raons de sexe i per això, atenció que ja vé, los centros sensibilizados (els que cobren mil euros en 3 anys) imparten talleres que potencian la igualdad. En lengua, por ejemplo, desvelan rasgos sexistas del lenguaje (vegetals i vegetales i tot això); en geometria, se aprenden patronaje de vestidos (com Pitàgores i la seva dona); en química se siguen prácticas culinarias (d'aquí que Ferran Adrià sigui cuiner). El patró: química de nens, cuina de nenes; geometria de nens, vestidets de nenes. Contra què lluiten ses senyories? I ara la culminació de l'article: Aprender a negociar en el sexo. Lisístrata. No se profundiza en la diversidad sexual y afectiva de unos y otras, no se explica lo que es la sexualidad femenina. Siempre se habla desde las supuestas necesidades masculinas, como si ellas no fueran protagonistas. M'encanta aquest indeterminat se habla. I aquest siempre! El siempre més perquè ja s'entén que no pot ser veritat. No pot ser siempre i no ho és. Who, when, where. Quins professors a quines escoles? Trobi'ls.
.
Destacats per LV:
"Es necesario un decreto del Parlament para modificar los libros de texto que no tienen en cuenta a la mujeres". D'aquí el premi Card a Toni Soler. Modificar el passat perquè no és com ens agradaria... La historia no és historia d'ocultació de la figura femenina. És història de discriminació. És que no hi són perquè no les deixaven ser-hi, no perquè el Parlament les hagi tret dels llibres.
"En la formación sexual de las escuelas no se recuerda que la mujer puede decir que no". Surten totes fetes unes putes (abordar la negociación en la sexualidad). No és per frivolitzar un article tant serios, però algú agrairia que les dones diguéssin que sí de tant en tant.
.
Paritat? Com la igualtat; en orígen, mai en destí.
.

3 comentaris:

elquemaietvaigdir ha dit...

Em sembla molt trist que haguem de buscar una paritat amb fòrceps i sempre regulant en negatiu.

Al final tindran raó aquells (aquelles ;) que diuen que la paritat real arribarà quan hi hagi dones incompetents al capdavant de càrrecs de responsabilitat.

( Vist així, haurem de pensar que Loyola de Palacio ha estat una pionera)

així nem.

Anònim ha dit...

www.olladegrills.cat

www.xgomezm.blocat.com/2423

ferrancab ha dit...

Anonymous, és vostè spam?