8.8.06

Lord of the war

El negoci de les armes i la seva importància en l'orígen i manteniment de les guerres. Los misiles llegan de Irán, como bien nos recuerda la CNN. Las bombas israelíes vienen de Estados Unidos, como no nos recuerda la CNN. Robert Fisk. Una de las maneras más directas y económicas de conseguir tener las ideas claras consiste en reducir la complejidad del mundo a dos polos opuestos: los malos y los buenos. Este procedimiento garantiza tanto la comodidad ética como la intelectual. Y es que, digan lo que digan los antiplatónicos, necesitamos sentirnos orientados hacia el Bien, ya que sólo la conciencia de nuestra proximidad con respecto a este valor supremo nos proporciona el sentimiento de ser portadores de valor. El traficant secundari de la pel·lícula destaca la seva superioritat moral com s'acostuma a fer. Yo me posiciono crec que és la frase. O alguna cosa semblant. És que l'altre és capaç de vendre armes als dos bàndols del mateix conflicte. Pay me my money down diu un poc puta. Que no tot posicionament, com no tota posició antirevolucionaria, implica una superioritat moral ens ho recorda amb gran honestedat el senyor Oliver. Em sento incapaç de justificar Hezbol·lah i em sento incapaç de justificar Israel. I em sento perplex. Perplex davant l'horror i perplex davant la facilitat amb què els col·legues s'apunten a una causa. Chapeau.
.

2 comentaris:

Gregorio Luri ha dit...

La vida, que és una mica punyetera, està plena de sorpreses. Avui me n’he topat amb una, en llegir a Le Monde una defensa aferrissada de les posicions d’Israel feta, ni més ni menys, que per Joschka Fischer, el (ex)líder dels verds alemanys. Aquesta és una bona mostra de la complexitat de la qüestió: "Liban : le mauvais calcul iranien".

La Rosa de Sang ha dit...

L'has clavat. Em considero algú mitjanament assabentat del que passa a l'Orient Mitjà, m'informo el que puc i he llegit diversos llibres sobretot d'història, però segueixo essent incapaç de comprendre-ho i sobretot incapaç de prendre part. El que em meravella és com davant de la meva estupefacció hi ha una ingent quantitat de persones que és capaç de posar-se al costat d'algú i vomitar arguments ridículs en defensa d'una causa que desconeixen per complet. Per cert qui hi ha a l'altra banda d'Israel ara? Hezbollah, el Liban, els àrabs, Iran, els palestins, Siria, l'islam?

En el maniqueïsme s'hi viu molt bé, però és que en l'estupidesa s'hi ha de viure de fàbula.