12.8.06

Gasteròpodes liberals

Viatjant cap al futur amb la meva estimada Renfe sec davant un gasteròpode equipat amb les més últimes de les tecnologies. Es tracta d'un telèfon que ha fagocitat les funcions d'aquelles ràdios dels nostres avis mancades dels sempre excloents auriculars. Un telèfon que fomenta la interelació dels habitants fent-nos gaudir a tots d'una música només tant llefiscosa com la seva propietaria. Compagino la lectura del diari amb una oració de caire més clàssic demanant que una intervenció divina m'estalvií el diàleg amb tant solidaria viatjera i exposar-me a rebre un discurs apologeta de la llibertat. Aquest és un país lliure, així que fote't. Enfrontat amb aquest dilema em trobo amb la fantàstica l'ha dita grossa de la senyora Mora; les víctimes estan completament soles i els que defensen la llibertat també. Gotzone, talment com el gasteròpode que m'acompanya cap a un sempre incert futur (és la Renfe), plenament conscient que la llibertat és el més preuat dels béns de la nostra retòrica, comet l'error de seguir l'exemple de la dreta i reservar-se el monopoli de tant preuat producte. En Cataluña ya sólo el PP defiende la libertad. Parafrasejant Azúa; els gasteròpodes ens estàn lliurant del dubte que encara podría quedar-nos per distingir un liberal d'un imbècil. Pel respecte que em mereix malgrat la discrepància, quedi Gotzone Mora exclosa de la categoria de gasteròpode. Categoria on, en canvi, Sirera, Jiménez Losantos i la meva companya de Renfe s'hi han de trobar com a casa. Molta bava i la llibertat com a closca. Tornant a Azúa; mai ser liberal havia sortit tant barat.
.

2 comentaris:

La Rosa de Sang ha dit...

No comprenc com és que la Gotzone Mora s'ha apuntat a tota aquesta demagògia aberrant. Puc comprendre que no comparteixi les tesis del govern espanyol sobre el procés de pau, que ho critiqui i que ho faci amb especial duresa, però d'aquí a asumir tots els punts de vista de la dreta més reaccionària hi ha un bon tros.

Darrerament també s'ha apuntat al tir al blanc contra el PSOE i Zapatero per qualsevol cosa, l'Estatut, el tema basc, els incendis de Galicia... No s'adona que l'utilitzen de tonto útil?

Gregorio Luri ha dit...

Jo sospito que als països de tradició catòlica (siguin encara catòlics o ja postcatòlics) emprem el liberalisme com un ariet contra l’adversari. El liberalisme és l’equivalent a l’”estat de gràcia”.