1.7.06

Un grassonet molt simpàtic


És admirable la innocència de la meva cosina petita. Als 5 anys, resident de Pedralbes, m'ha dit que ella vol seguir sent sempre normal, que no vol ser mai pobra però que tampoc vol ser mai rica (la noieta ignora l'estat dels comptes bancaris dels seus pares). No ho vol ser, diu, perquè ha de ser molt avorrit tenir sempre el que vols. Als lavàbos del Triangle hi ha un home que es masturba mirant com pixen els joves. Només els somnis mereixen confiança, Ono no Komachi.
.
La lógica del supermercado conduce forzosamente a la dispersión de los sentidos; el hombre de supermercado no puede ser, orgánicamente, un hombre de voluntad única, de un solo deseo. De ahí viene cierta depresión del querer en el hombre contemporáneo; no es que los individuos deseen menos; al contrario, desean cada vez más (...)
.
Michel Houellebecq. El mundo como supermercado
.
La primera noble veritat de Buda ve a dir que la vida és patiment; com descobrirà la meva estimada cosineta el primer dia que els seus pares pronunciïn un NO i com bé deu saber el masturbador del Triangle, la vida és una petita putada.
La segona noble veritat ve a dir que l'orígen del patiment és el desig, desig que, un cop satisfet, crea més desig i per tant més patiment. Els anuncis de Barbie i de Calzedonia condemnen la meva cosina i el masturbador a una vida de constant frustració. La meva innocent cosina no veu que per molt rica que fós el supermercat del món liberal sempre té alguna cosa a oferir. La Barbie definitiva no existeix.
La tercera noble veritat afirma que la supresió del desig és el camí cap a la fi del patiment. Condemnats per naturalesa biològica al desig i per naturalesa econòmica a la frustració la fi del patiment i la levitació semblen avui lluny del supermercat. Ésta, oh monjes, es la Noble Verdad de la Cesación del Sufrimiento. Es la total extinción y cesación de ese mismo deseo, su abandono, su descarte, liberarse del mismo, su no dependencia. No sé qui era que deia que els problemes de la llibertat se solucionen amb més llibertat. Els problemes que crea el món com a supermercat se solucionen amb més llibertat; no dependència. Assumint la inevitabilitat del desig i xerrupant una Coca-Cola no podem negar que Buda és un grassonet molt simpàtic.
.

1 comentari:

elquemaietvaigdir ha dit...

i espera a que els petits monstres del màrqueting descobreixin el seu capital de seducció...menjarem BUda per sopar i per dinar i és que això del budisme power és super cool