19.5.06

A la recherche de l'idiot perdu


Afortunados aquellos para quienes, por cercanas que se hallen la una de la otra, la hora de la verdad sonó antes que la hora de la muerte
.
Marcel Proust. A la recherche du temps perdu
.
El miedo a la muerte es puramente animal. Hay que suprimirlo. Unicamente los creyentes en la vida eterna sienten miedo de morir, porque temen que en la otra vida sean castigados sus pecados
.
Chéjov. La Gaviota
.
Més por que la mort fa la hora de la veritat. Aquest hauria de ser motiu de preocupació del creient en la vida eterna. Hay que suprimirlo, però no es pot. Proust debia ser un home valent però jo em cago cartesianament a les calces davant l'anomenada hora de la verdad, hora que associo potser erròniament amb la dels rellotges tous.
.
Hay un momento en los intereses de las personas cuando el recorrido para la consecución de aquellos es arduo y difícil, o cuando son duraderos y por tanto su progresión o disminución es gradual, en que a la persona en cuestión se le plantea una alternativa trascendental
.
Javier Marías. Travesía del horizonte
.
Sólo de ese modo se lucha contra la asfixia y la angustia del tiempo y del dueño de la cortinilla; prestando atención a lo que se ENCUENTRA, y no a lo que se BUSCA.
.
Félix de Azúa. Historia de un idiota contada por él mismo
.
L'idiota d'inspiració hel·lènica seu i espera la tràgica aparició de l'alternativa trascendental, no la busca. L'idiota no és com aquell Càndid que, un cop enfrontat a la premortuòria hora de la veritat, es limita a cultivar el seu hort. Hem de cultivar el nostre hort i punt i final del llibre. En un joc d'historicisme periodístic diré; la resposta va arribar més de dos segles després de la mà del poeta Ibàñez. Dedicar-se a la jardineria resulta massa ridícul (...) Pitjor és no fer res o aspirar a la inmortalitat.
.
Però, ara en serio; penses anar a votar al referèndum de l'Estatut o no?
.
.

3 comentaris:

subal ha dit...

si la pregunta va per mi et diré que encara no ho sé. Votar cada cop se'nm fa més difícil i sempre acabo votant per inercia. La meva situació és trista i precària.

ferrancab ha dit...

Gràcies per la resposta, però no esperava una resposta directa gran Subal. El link al teu post era per ilustrar la posició abstencionista davant l'espectacular referèndum de l'Estatut. Moltes gràcies de totes maneres pel comentari i la visita, oh gran Subal!

thrombocid ha dit...

aquest diàleg no és normal..