4.1.06

"Culpa organitzada"

Breu post dedicat a tots aquells "liberals" (mirar comentaris) de les espanyes amants dels jocs de paraules que han descobert que Nazi resulta del terme nacionalsocialista i que, en genial exercici de la seva afició, han interpretat que el socialisme del PSC i el nacionalisme d'ERC equivalen al nacionalsocialisme.
.
Q. Did you kill people in the camp? A. Yes
Q. Did you poison them with gas? A. Yes
Q. Did you bury them alive? A. It sometimes happened.
Q. Where the victims picked from all Europe? A. I supose so.
Q. Did you personally help kill people? A. Absolutely not. I was only paymaster in the camp.
Q. What do you think of what was going on? A. It was bad at first, but we got used to it.
Q. Do you know the Russians will hang you? A. (bursting into tears) Why should them? What have I done?
(Italics mine. PM, Sunday, Nov. 12, 1994)
.
Hanna Arendt. Culpa Organitzada

7 comentaris:

JMG ha dit...

suposo que téns clar, pel que sembla que dius a l'anotació, que t'estàs referint als comentaris no a la meva pròpia entrada, però volia insistir.

ferrancab ha dit...

Està clar i amb l'anotació volia que no en quedés dubte.

EVF ha dit...

Ferran
El tal Dodgson és un paranoic insultador que més val que no atreguis mai cap al teu blog; jo personalment en vaig fer l'experiència i en vaig quedar escarmentat. La seva única obsessió és que els catalans som nazis i els progres són estúpids i moralment reprobables. És el seu leitmotiv eternament repetit.
I és llàstima, perquè veient-lo a ell, tendeixes a pensar que tots els liberals són així, injustament; el que passa és que en Dodgson de liberal no en té ni un pèl. En FrancoAleman i la majoria de persones que passen pel seu blog són intel·ligents, educats i raonables, i en Dodgson els fa molt mal favor.
Però vaja, el que vull dir és que jo durant una època vaig estar opinant a blogs liberals, però me'n vaig cansar, perquè com bé deies tu a l'article anterior, ningú mai no convenç ningú, i discutir és etern i inútil. Ara ja només llegeixo, passivament.
Fins aviat!

Mikel ha dit...

Aixo va a dies , hi ha dies que tens ganes d´intentar raonar amb tots aquells que pensen diferent a tu , pero tot i acabar sovint intercanviant llargs e-mails en privat alguns cops amb educacio altres amb insults acabas pensant que no hi ha res a fer...fins que un dia ho tornes a intentar , es com un cercle vicios...

Pedra Filosofant ha dit...

Companys bloguers: a mi, des que abans de les eleccions generals últimes (14-M del 2004) em van titllar en un fòrum de ser terrorista per sentir-me català, porto una gruixuda capa de pell com la de les foques, ves.
Ara ens tocará ser uns nazis, d'aquí un temps feixistes, i una mica més enllà serem els culpables de que els peixos no tanquin els ulls quan dormen... :)
Com diu la Hannah Arendt al títol, cerquen (ells) la "Culpa organitzada", a lo que jo hi afegiria "mal" organitzada, o fins i tot, "des-organitzada".
Ens llegim!
P.D.: El cotó a les orelles va molt bé per a aquests casos!

La Rosa de Sang ha dit...

Veig que parleu de liberals i blogs liberals molt alegrement. Per mi molta d'aquesta gent té poc de liberal, es dediquen a l'escarni, a l'insult i a l'anatemització de tot allò que és diferent al que ells són o al que ells pensen. El que trobo curiosíssim és que aquests elements es dediquin tot día a signar amb l'epitet liberal i que la gent els identifiqui com a tals només perquè ells se n'anomenen. Ser liberal no és només demanar que l'Estat no intervingui en l'economia, és molt més, infinitament molt més.

ferrancab ha dit...

Rosa de Sang,
És cert, tens raó. És clar que aquesta gent no té res de liberal i, de fet, aquesta identificació només és excusa per amagar el seu feixisme. És per això, i per no donar lloc a confusió, que afegiré (com hauria d'haver fet des del principi) unes significatives cometes a ambdós costats del terme. Per no donar ales a aquesta gentussa.