21.12.05

Internet com a excusa

dimecres. 21:30. Un cibercafè del carrer del Carme. Entra un jove d'estètica rasta. Seu davant d'un ordinador i comença a buscar informació per completar un treball de biologia humana que ha d'entregar divendres. Arriba mitja hora abans que els seus amics. Han quedat a les 22.00 per fer una partida en xarxa. És un joc d'espies, on qui guanya és l'últim que queda viu.
Resulta que el noi troba uns interessants artícles sobre neurobiologia i la professora li posa un 10. Resulta també que el noi acabarà sent el millor qualificat a la selectivitat d'enguany. Quan l'entrevistin a tots els diaris de l'Estat ningú dirà que freqüentava un "ciber". Ni tant sols parlaràn de la seva estètica o de si els seus pares estàn o no divorciats. Serà presentat, això si, com un exemple a seguir. Tots hauríem de seguir el seu exemple i saber compaginar una vida social activa amb uns grans resultats acadèmics. Segurament també ens diràn com l'estima tota la seva familia, sobretot la iaia que li fa macarrons tots els dimecres i dos diumenges al més.
Però no diràn que el dia abans de la "sele" (és un diari progre) jugava al "ciber" a matar policies. I no ho diràn perquè ningú confón realment la virtualitat amb la vida real. Ningú creu realment ser un gripau al jardí imaginari. No ho diràn perquè són conscients que internet és l'excusa. L'excusa per no voler veure un món imperfecte. No volen veure que l'home és home esparracat. Hem fugit de les explicacions teològiques de Sant Agustí, però seguim negant amb ell que el mal existeixi.
I aleshores algú crema una dona. I uns joves riuen. I a les gents de bona fe se'ns fa un nus a l'estómac. I aleshores la culpa és d'internet.
(demano perdó per l'endogàmia del post, però el caos no és més que un ordre per desxifrar, també en aquest món insubstancial)

6 comentaris:

Pedro ha dit...

No crec que aquests assassins treguin massa bona nota a la sele.

ferrancab ha dit...

Jo tampoc Pedro.

nimue ha dit...

no hi ha cap excusa, ni internet ni leches.

ferrancab ha dit...

important aclariment:
no és el jove de les rastes qui crema la dona. El punt de contacte amb els assasins és l'afició a internet i els jocs de trets. És per això que internet no val com a excusa, ni els videojocs, ni les pel·lícules violentes, ni les pornogràfiques...

Gale ha dit...

ref: als del caixer: I al final, sempre, a tot arreu,
l'espècie humana quedem retratada com animals Xd :D .

Per això un cop més dic:
(ras tafari quel cel us heu guanyat)
-greenpeace
-yellowsun
-redheart
Una bandera tricolor que us recomano afegiu a l'arbre de nadal!

només això, Saluts ! :)

inmiky ha dit...

Sigues dejándome con la intriga de saber lo que dice!!! Bueno, yo le pido al 2006 entenderte!! Felíz navidad!! Un beso