3.11.05

Rosa Parks no volia seureSi la senyora Rosa Parks s'hagués trobat amb un demòcrata espanyol quan aquell dia va decidir que volia seure a l'autobús, els negres avui en dia seguirien sense seure als autobusos de blancs. El bon home li hagués explicat que el que realment volia ella no era seure, era seguir dreta. Li hagués explicat que anar de banda a banda donant-se cops amb les finestres i caient sobre els rostres pàlids que bonament llegeixen el diari tranquilament asseguts és el que realment desitja i, que si no és capaç de veure-ho, si no és capaç d'entendre els seus propis desitjos és per culpa dels altres negres que, amb uns aires de grandesa inconstitucionals, l'inflen el cap de pardals i impossibles. L'hagués convençut que la seva veritable voluntat era la de conservar el consens que la majoria d'homes blancs s'havien imposat i gràcies al qual ara molts d'ells podien gaudir de grans extensions de terrenys que els permetien una bona vida en pau i tranquilitat. La senyora Parks, que era una dona de bona voluntat, hagués demanat perdó per la inconveniència de la proposta (la de seure a l'autobús, savent que no hi tenia dret) i hagués baixat a la propera parada per continuar treballant plenament lliure a la plantació del protector de torn. Per sort però, la senyora Parks va topar amb un radical intolerant que li va negar, d'entrada i sense cap tipus de pedagogia democràtica, la possibilitat de continuar el trajecte asseguda i, contradint la seva veritable voluntat, la senyora va provocar la revolució que tots coneixem i que tant mal ha fet a l'ordre que, fins aleshores, imperava a la societat nord-americana i que servia de model al món civilitzat. D'aleshores ençà, les coses mai han estat iguals i els negres han perdut la seva identitat per convertir-se en blancs de pell fosca.
Cal reforçar el discurs democràtic per tal que coses així no tornin a passar i el món mantingui l'ordre natural que li és propi.

7 comentaris:

elquemaietvaigdir ha dit...

Genial! i estic completament d'acord amb tu.

Jacqueline ha dit...

De nació, se n'és o no se n'és. I no fa falta demanar permisos.

frederic ha dit...

molt bo el parel.lelisme.

Mikel ha dit...

Mira que n´hem fet de barbaritats la humanitat durant la nostre historia....vosaltres creieu que d´aqui 100 anys les futures generacions tambe pensaran el mateix de nosaltres? es a dir fliparan al llegir com tractem el tercer mon , com USA envaeix irak etc etc etc...

ferrancab ha dit...

Espero que sigui com dius. Seria un senyal que la humanitat evoluciona més enllà de l'àmbit biològic.

Anònim ha dit...

1714?és un senyal?

ferrancab ha dit...

La foto està trucada mestre! Amb un gran domini de les tècniques de manipulació de fotografies que ha resultat en aquest perfecte trucatge.