7.10.05

Tímids aplaudimets

Surt un entrenador a roda de premsa. Un periodista esportiu li pregunta: "Qué opina usted sobre la esfericidad del balón?". Pregunta davant la qual el tècnic es veu obligat a contestar: "Si el balón no fuese esférico no sería un balón. Y sin balón no se puede jugar al fútbol". La resposta provoca tímids aplaudiments i algún Ula Ula! de la resta de periodistes presents a la sessió.
El periodista que ha fet la pregunta no ha quedat del tot satisfet malgrat tot. És com si la resposta no fós l'esperada. Decideix que l'endemà, després de la sessió d'entrenaments, demanarà al tècnic una nova compareixença davant la premsa.
L'endemà hi torna. Aquest cop, però, decideix variar la pregunta per veure si en treu una resposta més satisfactòria. El periodista li pregunta: "Qué opina usted sobre las mangas de la camiseta". El tècnic recorda la pregunta del dia anterior y respòn, fidel al séu guió: "Si las camisetas no tuvieran mangas no serían camisetas. Y sin camiseta no se puede jugar al fútbol". Aquest cop la resposta provoca sorolloses mostres de satisfacció per part de la resta de periodistes. Aplaudiments, crits, molts Ula Ula! i algún Queremos un hijo tuyo es deixen sentir a la sala de premsa.
El periodista, no del tot satisfet amb la resposta, titula el diari de l'endemà:
Al titular l'acompanya una foto on es veu un jove Ronaldinhinhu jugant en un camp de terra sense samarreta i descalç.