5.10.05

La llum els ha encegat

Curiosos ilustrats aquests de la plataforma.
Quan la ilustració es caracteritza per una fe cega en la raó de les persones, ells neguen que la població catalana sàpiga el que es fa. Quan la ilustració ens considera majors d'edat, ells encara són com el pare (com el Sant Pare) que creuen haver de guiar el poble lluny de les perverses temptacions de la seva llibertat.
Curioso demòcrates també.
Quan la democràcia es basa en el respecte als ciutadans i les institucions que s'en desprenen, ells demanen que no s'escolti al Parlament de Catalunya. Quan la democràcia parlamentaria es fonamenta en l'autoritat per legislar que els ciutadans dipositen en els parlamentaris escollits, ells els neguen cap representativitat tot i ser el 90% dels parlamentaris. Si el 90% dels parlamentaris no representa a la majoria del poble què fem? Hi posem a Boadella i a Espasa, que segur que ens representen a tots?
No es pot ser ilustrat i no creure en la raó humana que fa a l'home major d'edat de la mateixa manera que no es pot ser demòcrata i no acceptar la representativitat del propi Parlament.
Potser el que passa és que es van equivocar de segle quan repassaven apunts per trobar un missatge potent per definir la seva plataforma. De tant iluminats s'han acabat encegant amb la seva pròpia llum. Com el rei sol, han confós la seva llum amb la llum de la divinitat. Esperem que el judici que en faci la història sigui també sota la mateixa llum que al monarca.

4 comentaris:

Pedra Filosofant ha dit...

Ferran: demà amb més calma em llegeixo i et faig (si s'escau) comentari dels teus darrers escrits al blog.
De moment, però, dir-te que "els teus dessitjos són ordres", i si més no, començo blog nou:
http://lapedrafilosofant.blogspot.com/
On estaré encantat de rebre la teva visita. Tant aviat com em sigui possible t'afegiré a la llista de blogs preferits.
Salutacions.

ferrancab ha dit...

Pedra filosofant;
Gràcies per el teu comentari i la teva visita. Volia deixar-te un comentari al blog però, després d'escriure una considerant parrafada se m'ha negat el dret per no ser membre de l'equip! Gràcies per la identificació! Ara ja ens anem coneixent de comentaris al món de la catosfera... Espero que ens anirem llegint. Fantàstic blog, per cert! I fantàstica tria de la cançó! Molt coherent amb el contingut del blog també! Felicitats doncs, i ja ens anirem llegint i comentant.
Salut i LLIBERTAT!

Pedra Filosofant ha dit...

¡¡¡Ostres, Ferran!!!. Noi, que no tinc sort amb tú últimament, no sé què ens passa... Aviam si al llarg de la tarda arribo a trobar l'entrellat d'aquest impediemnt que em dius que et dona a l'hora de volguer deixar-hi un comentari al meu nou blog. Tant me fa a mi que no siguis "miembro del equipo"... Quins nasso que té la gent... Els teus comentaris i els teus consells els necessito allà. Després te'n dic quelcom més. ¿D'acord?.

Pedra Filosofant ha dit...

Torno a ser jo, Ferran, el ´pesat de torn... ;-) Que res, noi, que ja està solucionat el tema (sembla, ja m'ho faràs saber) de la opció a deixar comentaris al meu blog, "tanto si eres miembro del equipo como si no"... ;-) Ah, i a més, t'hi he deixat un petit i sorprenent regal, com a agraïment al teu suport i a la teva empenta en uns moments molt delicats per a mi. A reveure pel teu blog, i si ho vols, també pel meu. Hi espero les teves idees i consells, que encara haig d'aprendre força en això dels blogs, i tú n'ets un mestre. Salut i LLIBERTAT¡