22.9.05

"Veritas liberabit vos" (II)

No ho dic només jo

Copiat íntegrament de la introducció al llibre:

"La secció V porta per títol El temple de Sarastro, mostra, sens cap mena de dubte, de la passió de Berlin per l'òpera, convertida aquí en motiu d'inspiració intel·lectual. En l'òpera de Wolfang Amadeus Mozart (1756-1791) La flauta màgica, sens explica la història de Tamino, príncep egípci, que al contemplar un retrat de Pamina, filla de la Reina del Nit, queda enamorada d'ella. Pamina està segrestada per el malvat Sarastro, sume sacerdot d'Isis, que evita la fuga dels enamorats però, a canvi, els promet la felicitat per mitjà del coneixement de la veritat. Després de diverses peripècies la òpera conclou amb Tamino i Pamina que, revestits de vestits sacerdotals, son rebuts al temple de Sarastro. Es fa la llum i desapareix la obscuritat i el cor entona la lloança de la saviesa que otorga el coneixement de la veritat.

La moralitat que Berlin extrau d'aquesta història és que el culte a la veritat no està renyit amb el despotisme i que, per tant, coneixement i llibertat no són la mateixa cosa: la veritat no ens farà lliures."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bloggers facing the storm
"So it's official. My family and I are staying put through the storm," writes Fyre on the Houston ... As Hurricane Rita approaches Texas, many in the region are finding supplies difficult to come by.
Hey, you have a interesting blog here!

I have a content provider web site/blog and my site about content provider web if your interested.

Come and check it out if you get time :-)

Anònim ha dit...

Findory Completes Release of Personalized RSS Reader
In August , Findory's Greg Linden blogged that an "early" version of Findory's personalized RSS reader was available.
Hi there just thought I’d drop in and say hello, and also have a little read of your blog....it's better than mine...lol
my Adware Remover related site might be of interest to you.if not now then maybe Adware Remover is something for the future