30.9.05

"Non sequitur"

Ara que tenim Estatut, o no, a les espanyes els preocupa el que poguem fer amb ell. És la preocupació de què seguirà, a efectes pràctics, a una redacció purament teòrica. Un dels temes de més importància és la denominació de Catalunya com a nació. Com que el poeta era l'avi, es tém que el nét pugui no limitar-se a recitar versos sinó que vulgui anar més enllà.
Això és el que s'anomena fal·làcia de Non Sequitur perquè, si vé és cert que al denominar nació a Catalunya el nostre parlament (no tot, esclar) podria pretendre fer ús del terme per "aventures sobiranistes", és igualment cert que podria no fer-ho. I no només això, sinó que, de fet, ni ho farà ni en té intenció. No es desprèn necessariament de la denominació de Catalunya com a nació que Cataunya pretengui formar un estat (per desgràcia, em permeto afegir).
A l'Oest espanta el que poguem fer i aquí espanta que ens puguin dir que no, que el que volem fer (sigui el que sigui), no ens ho deixen fer. Por de gran importància històrica la del denominador amb por dels dominats i els dominats de ser-ho encara més.