12.9.05

Aprenent de liberal


El problema no és que els rics siguin més rics cada dia. Ni tant sols que les distàncies entre els països rics i els pobres augmentin. El problema és que els països pobres no deixin de ser pobres i no millorin les seves expectatives. Que els països rics siguin cada vegada més rics no és en absolut dolent perquè això ja no ha de ser considerat com la causa de la pobresa dels pobres (valgui la redundància). Així doncs, per abolir les diferències que hi ha entre països, el que cal és que els pobres siguin cada cop més rics i no pas que els rics siguin cada cop més pobres. Si hem de ser iguals més val que siguem tots igual de rics i no igual de pobres i això només s'aconsegueix amb una autèntica liberalització dels mercats i deixant de subvencionar l'agricultura europea, que fa que els productes agrícoles del tercer món no només no puguin ser venuts a Europa sinó que resulten més cars que els europeus fins i tot a Àfrica.
Què? Ho he fet bé?

4 comentaris:

Pedro ha dit...

Ets un bon aprenent de demagog neoliberal. Però com a liberal a seques no t'auguro un gran futur.

Pedro ha dit...

Què passaria als camps i als boscos europeus si de sobte es suprimís la PAC? Tant importants són les ajudes directes com les indirectes, desgravacions i xanxullos varis. S'ha d'anar amb peus de ploms amb la PAC, els pagesos no per ser més febles i més vells són prescindibles.

ferrancab ha dit...

Gràcies mestre. Es maco saver que hi ha gent que es preocupa per la meva formació. Per cert, això de les PAC... si tens un moment agrairé aclariments.

Pedro ha dit...

PAC=Política Agrària Comuna(de la UE)