14.8.05

"Copier et coller"De vacances a la capital de la vella Europa, ja feia massa temps que no aportava res a aquest blog. Aixo es dèu bàsicament al fet que aquests teclats, a resultes sens dubte d'aquesta estranya concepcio de la llibertat que tenen els francesos des del fanàtic d'en Rosseau, no admet, com potser algun atent lector haurà notat en el que portem de text, la possibilitat d'escriure accents fora dels previament assignats en determinades tecles a determinades vocals (eus aqui una gran paradoxa de la llibertat). Fora de les grafies é, è, à i ù no s'admeten les accentuacions i jo, per un sentiment més de muda resistència a la imposicio d'una llibertat a la jacobina que per el necessari amor a una llengua que massa sovint maltracto amb la meva ortografia, he decidit fer us del "copier et coller" per no faltar del tot a les meves auto-imposades responsabilitats amb uns lectors potser inexistents.
Acabo doncs aquesta aberracio ortogràfica enganxant un petit fragment d'un interessant poema(volia fer el joc de paraules entre petit fragment i gran poema pero m'ha semblat exagerar, sincerament) de David Jou en referència a l'altre dels grans imperis opresors amb els que hem tingut el privilegi de conviure al llarg de la nostra trista historia -l'espanyol- i una de tantes de les coses que ens han robat; els papers de Salamanca (vull dir que es troben segrestats a l'arxiu de Salamanca, no que el "de" tingui cap connotacio posessiva).

És el món d’ells, què voleu fer-hi :
la supèrbia i el derecho de conquista.
Estimen la memòria de les guerres
-què haurien estat sense les guerres,
sense caudillos i conquistadores,
sense robar tant d'or d'Amèrica del sud
i dilapidar-lo en guerres i més guerres,
sense levantamientos, pronunciamientos,
alzamientos,
gloriosos movimientos i cruzadas nacionales?

David Jou

Si algu té interès en llegir el poema sencer, més enllà de la clara manipulacio que suposa el meu collage, el trobarà al següent link; http://www.terricabras-filosofia.info/cat/informacio2.asp?ID=10761

1 comentari:

Alba ha dit...

Un post genial, com tants d'altres! David Jou.. si senyor, quin gran home! algun biòleg de la UAB no et diria el mateix, però encara recordo quan va creuar les portes del nostre estimat CIC i va començar a parlar d´universos paral·lels de membrana.. qui sap, a vegades venen ganes de fotre un bon cop de cap contra la paret per veure si aconseguim entrar-hi..
Un petonet des de les terres més nostrades!!