31.5.05

L'Espanyol a la UEFA

Deixant de banda la vergonya que aquest fet representa ja no tan sols per la lliga de l'estat sinó per tot el futbol europeu, de la classificació del R.C.D Espanyol per jugar la copa de la UEFA l'any vinent cal destacar-ne dos fets.
El director de l'estadi Olímpic diu, després de la invasió de camp i la trencadissa de porteries, que els aficionats "havien saltat més tranquils que l'any passat". Collons! Doncs la veritat és que no m'hagués agradat gens ser-hi l'any passat (per suposat, aquest any tampoc). Això demostra que qui no celebra res és perquè no vol i que conformar-se amb el que es té no és de savis, és de pobres, de gent sense aspiracions reals que creu que tot el que aconsegueix és un regal del senyor. L'Espanyol no és un equip de UEFA però la feina del seu entrenador, mr.Lotina (mr. per qüestió de tarannà) l'ha fet arribar molt més lluny del que aquest club i aquesta afició mereixen, mereixeran i han merescut mai.
El segon fet és que aquesta celebració, absolutament racional i civilitzada de la que hauríem de aprendre aficions com les del Barça que no som capaços de sortir 1.000.000 de persones al carrer sense destrossar tot Barcelona, va estar molt plena de simbolisme. Tots aquells espanyolistes seguidors de l'inefable (quina paraula més maca) Sergio Fidalgo (no Sergi no, SergiO) que s'omplien la boca cantant la vinculació del seu club amb Catalunya van brillar per la seva absència a les celebracions. No hi havia una sola bandera Catalana, ja no dic estelada, però és que ni una trista i petita senyera hi havia. També és cert que de banderes constitucionals n'hi havia més aviat poques però la bandera espanyol es trobava present, com a mínim, en forma de pre-constitucional o amb el toro dels collons penjants imprès. Tots aquells que volen vincular l'Espanyol amb Catalunya han de fer un gran esforç perquè, mentre no es demostri el contrari (cosa que, sincerament, no crec que passi) de moment només hi ha un club català a la primera divisió.
Amb una mica de sort l'any que ve aquest equipet tornarà al pou de la segona divisió on ja fa temps que l'esperen i d'on mai més n'ha de sortir.

1 comentari:

Pedro ha dit...

Tio sembles el Sostres, avui el teu estil és Sostres total.
Pensa que durant molt de temps a la junta del Barça eren del PP i a l'Espanyol d'Unió. Per això es portaven malament Sánchez-Llibre i Gaspart. Ara gràcies a un convergent com en Laporta s'ha desallotjat i foragitat al PP (i als assassins dels boixos nois que els acompanyaven) del Barça, però no diguis mai d'aquesta aigua no veuré.